پكيج (پروتكل) درمان شناختي رفتاري براي افسردگي
پكيج (پروتكل) درمان شناختي رفتاري براي افسردگي در 59 صفحه فارسي در قالب فايل ورد قابل ويرايش
مشخصات فايل
تعداد صفحات | 59 |
حجم | 82 كيلوبايت |
فرمت فايل اصلي | doc |
دسته بندي | پكيج هاي درماني روانشناسي |
توضيحات كامل
پكيج (پروتكل) درمان شناختي رفتاري براي افسردگي در 59 صفحه فارسي در قالب فايل ورد قابل ويرايش
توضيحات ابتدائي
آماده شده در 6 جلسه درماني
بصورت آموزش گروهي و فردي و داراي توضيحات كامل هر جلسه
59 صفحه ورد (58 صفحه مطلب و 1 صفحه منابع)
قابل ويرايش با فونت B lotus سايز 14 و فاصله خطوط 1.5
داراي رفرنس معتبر و به شيوه APA
توجه : متن جلسات داخل فايل دقيقا به همين شكلي است كه در توضيحات پايين آمده است. چنانچه اينجا شرح خاصي براي جلسه نميبينيد، داخل فايل نيز به همين صورت است. چنانچه شرح جلسه اينجا آورده شده باشد، يعني فايل دريافتي نيز حاوي شرح جلسات است.
فهرست مطالب
جلسه اول - ايجاد ارتباط و آموزش بيمار
جلسه دوم - فعال سازي بيمار
جلسه سوم - بازسازي شناختي (۱)
جلسه چهارم- بازسازي شناختي (۲)
جلسه پنجم - حل مساله
جلسه ششم پيشگيري از عود
كاربرگ فعال سازي رفتار
كاربرگ جدول فعاليت هاي روزانه
كاربرگ سوالاتي براي به چالش كشيدن افكار منفي
كاربرگ ثبت افكار
كار برگ به چالش كشيدن افكار منفي
كار برگ حل مساله
كار برگ پيشگيري از عود
كار برگ مديريت بحران
برگه اطلاعات پيشگيري از عود
منبع
نمونه اي از جلسات كه در اين پروتكل وجود دارد
جلسه اول - ايجاد ارتباط و آموزش بيمار
اهداف جلسه:
1- برقراري ارتباط درماني
۲. ارزيابي شدت افسردگي
3. آموزش بيمار در مورد ماهيت افسردگي و درمان هاي موجود
۴. توصيف درمان و قرداد درماني
وسايل مورد نياز:
1- راهنماي مداخله مختصر براي افسردگي
۲. تست افسردگي بك
مروري بر جلسه
جلسه مقدماتي اختصاص به ايجاد ارتباط درماني، ارزيابي و آموزش بيمار و توضيح درمان و قراداد درماني دارد. مراجعه به مركز درمان، قدم بزرگي است كه مراجع براي بهبود برداشته و شما بايد هر كار ممكن را براي ايجاد ارتباط درماني و تسهيل ادامه درمان انجام دهيد. بنابر اين تمركز جلسه بايد روي برقراري اين ارتباط و نيز ارائه اطلاعات ضروري در مورد افسردگي باشد.
ايجاد ارتباط درماني
يكي از عوامل موثر در موفقيت درمان به ارتباط درمانگر با مراجع برمي گردد. ايجاد چنين ارتباطي يك حادثه نيست بلكه فرايندي است كه قاعدتا از اولين جلسه آشنايي بيمار با درمانگر شروع مي شود. گوش دادن، همدلي و درك موقعيت زندگي بيمار از نگاه وي و قضاوتي نبودن در ايجاد چنين ارتباطي نقش اساسي را ايفا مي كند. در واقع شما بايد از تمامي مهارت هاي مشاورهاي خود بويژه همدلي، ايجاد اميد، پذيرش غيرقضاوتي و انعطاف پذيري براي ايجاد چنين ارتباطي استفاده كنيد. جلسه اول ممكن است براي بسياري از مراجعان، اولين تجربه درماني آن ها باشد و احساس دوگانه اي در مورد درمان داشته باشند. در هر حال، جلسه اوليه يكي از مهمترين بخش هاي فرايند درماني است و مي تواند نقش مهمي در ادامه درمان داشته باشد. برخي افراد هم ممكن است در گذشته تجربه هاي ناخوشايندي داشته باشند. شما بايد به اين احساسات توجه داشته و هر كاري را كه مي توانيد انجام دهيد تا اولين جلسه، تجربه مثبتي براي مراجع باشد.
براي اين منظور مي توانيد پس از معرفي خود، در مورد تصميم بيمار براي آمدن به جلسه درمان بازخورد مثبت بدهيد: " من... هستم و اميدوارم بتوانم به شما براي حل مشكلاتي كه به خاطر آن به اين مركز آمديد، كمك كنم. فكر مي كنم بهتر است جلسه را با اين سوال شروع كنيم كه چي شد كه به اينجا آمديد؟ " " خوشحالم كه تصميم گرفتيد به اينجا بيايد، تصميم گيري و آمدن به جلسات درمان وقتي افسرده هستيم ممكن است كار سختي باشد و شما با اين كار، يك قدم بزرگ را به سوي بهبودي برداشته ايد ".
۲. ارزيابي مشكل و شدت آن
در ادامه، پس از اشاره به منبع و دليل ارجاع، توضيح دهيد براي اينكه بهتر متوجه مشكلات بيمار شويد، ترجيح مي دهيد مشكل بيمار را از زبان خود وي بشنويد. اين كار به شما فرصت مي دهد كه متوجه شويد بيمار چه نگاهي به بيماري خود دارد و علاوه براين مي توانيد اطلاعات مهمي را كه در پرونده ارجاع ثبت نشده است، به دست آوريد. البته مراقب باشيد تاكيد شما بايد روي برقراري ارتباط و فهم بيمار باشد و با پرسيدن سوالات زياد احساس مورد بازجويي قرار گرفتن را در بيمار ايجاد نكنيد. براي اين منظور تا جاي ممكن از سوالات باز استفاده كنيد و سوال در مورد حوزه هاي خصوصي براي مثال روابط جنسي يا مصرف مواد را به بعد موكول كنيد. در ادامه، تست افسردگي بك را به بيمار بدهيد و طبق دستور العمل از وي بخواهيد تا به سوالات پاسخ دهد (پيوست را مشاهده كنيد). تاكيد كنيد هدف از اجراي اين آزمون آن است كه بتوانيد در انتهاي كار ميزان موفقيت درمان و رسيدن به اهداف درماني را ارزيابي كنيد.
٣. آموزش بيمار
آموزش بيمار در مورد ماهيت افسردگي و درمان هاي موجود بخش مهمي از مداخلات رواني اجتماعي براي هر بيماري است. اين آموزش به بيمار كمك مي كند تا علائم بيماري را به عنوان يك بخشي از بيماري ببيند كه مي تواند در مورد آن كاري انجام دهد. چنين نگرشي از يك طرف باعث مي شود كه علائم افسردگي را ناشي از ضعف يا نقص شخصيتي و يا تنبلي نبيند و از طرف ديگر نسبت به درمان آن اميدوار شود. اميدواري نسبت به درمان بويژه در افسردگي كه احساس نااميدي و درماندگي بخشي از تابلوي باليني اين بيماري است در ماندگاري در درمان و تبعيت درماني نقش مهمي بازي مي كند. مواردي كه بايد در آموزش روان شناختي بيمار مورد تاكيد قرار گيرد در زير آمده است:
توصيف علائم و نشانه هاي افسردگي و تفاوت آن با غمگيني براي بيمار توضيح دهيد كه همه ما مواقعي با يا بدون دليل غمگين مي شويم و ممكن است حوصله ديگران و يا انجام كارهاي معمول خود را نداشته باشيم. معمولا اين علائم خفيف بوده و موقتي و زودگذر است و بعد از چند روز از بين مي رود. اين احساس افسردگي است كه با بيماري افسردگي فرق دارد.
چرا اعتماد به ما ؟
وبسايتي كه هم اكنون در آن قرار داريد زير مجموعه سايت آفمَس به نشاني (ofmas.ir) مي باشد و شما را به فروشگاه فايل آفمَس براي خريد انتقال مي دهد. فروشگاه آفمَس داراي نماد اعتماد الكترونيك از وزارت صنعت، معدن و تجارت مي باشد كه در صفحه اصلي اين سايت قابل مشاهده است .