تحقيق در مورد نقوش و خطوط روي سكه هاي دوره ساساني

۵ بازديد
تحقيق درمورد نقوش و خطوط روي سكه هاي دوره ساساني مقاله تحقيق درمورد نقوش و خطوط روي سكه هاي دوره ساساني تحقيق درمورد نقوش و خطوط روي سكه هاي دوره ساساني
دسته بندي صنايع دستي
بازديد ها 3
فرمت فايل doc
حجم فايل 54 كيلو بايت
تعداد صفحات فايل 64
تحقيق در مورد نقوش و خطوط روي سكه هاي دوره ساساني

فروشنده فايل

كد كاربري 19487
كاربر

توضيحات :
تحقيق درمورد نقوش و خطوط روي سكه هاي دوره ساساني داراي 64 صفحه در قالب Word قابل ويرايش.

بخشي از متن :
پيش گفتار
به استحضار مي رسانم مطالب پيش رو تحت عنوان نقوش و خطوط روي سكه هاي دوره ساساني مي باشد. اين مطالب شامل سه بخش: بخش اول تاريخچه سكه بخش دوم نگاهي گذرا به تاريخ ساسانيان و سكه هاي ساساني و بخش سوم مقايسه جزئيات مربوط به حكاكيها تمثال ها سكه هاي عهد خسرو دوم تا يزدگرد سوم بخش چهارم و جمع بندي و نتيجه گيري مي باشد.
اميدوارم در شناخت اين علم گامي هر چند كوچك برداشته باشم و تلاش هاي اين حقير از ارزش اثر نكاهد و از هر گونه نقصان و ضعف درآن پيشاپيش عذرخواهي مي نمايم. جا دارد در اينجا به عنوان شاگرد سپاسگذاري و قدرداني ويژه خود از استاد گرانقدرم دكتر بهرام زاده ابراز دارم. در پايان لازم مي بينم از سركار خانم شيرخدايي مسُول محترم كتابخانه موزه ملي ايران و ديگرهمكارانش نهايت تشكر و قدرداني را به عمل آورم.
مقدمه
سرزمين ايران عهد تمدن هاي با شكوهي بوده كه آثار آن در حالي قرون متمادي با وجود آسيب هاي زمانه تجارت و آتش سوزي و بوالهوسي افراد جاهل هنوز پا برجا ايستاده و حكايت از عضمت گذشته و تاريخ و تمدن مردمان اين سرزمين مينمايد. از جمله آثار به جاي مانده سكه ها مي باشند كه سكه ها ازمعتبرترين منابع تاريخي محسوب مي شوند و نقوش وكتيبه هاي حك شده برآنها حاوي اطلاعات ارزشمندي است. سكه نمايانگر اوضاع سياسي، هنري، اقتصادي و نگرش هاي مذهبي است و مي توان بخش مهمي از شاخصه هاي فرهنگ و تمدن يك جامعه را از آنها دريافت كرد. در واقع يكي از شاخصه هاي مهم باستان شناسي علم سكه شناسي است و همه سكه ها نه تنها از لحاظ علمي مهمند و گوياي بسياري از حقايق زندگي بشري است بلكه شناخت آن و آگاهي به آن را منش هاي گوناگوني را مي طلبد سكه ها در دوره ساسانيان تابلوي تمام نماي ايده ها و انديشه هاي حكومت جهت انتقال و ارائه به مردم بوده است.
چكيده
با توجه به گستردگي علم سكه شناسي در اين مطالب به بررسي سكه هاي دوره هاي ساسانيان اكتفا شده است. قبل از اين بررسي ما ايتدا به شرح تاريخچه سكه پرداخته سپس نگاهي گذرا به تاريخ دوره ساسانيان داشته وحكاكي را در مورد سكه هاي دوره ساسانيان را مطرح نموده ام. براي بررسي سكه هاي دوره ساسانيان به ترتيب سلسله هاي پادشاهان، سكه هاي آنها را معرفي نموده و تصاويري ازاين سكه ها را گردآوري كرده ام. در قسمت هاي بعد به مقايسه جزئيات مربوط به حكاكي ها و تمثال هاي سكه هاي عهد خسرو دوم تا يزدگرد سوم پرداخته و در آخر به معرفي چند ضرابخانه و چگونگي آنها در شهرهاي مختلف و جمع بندي و نتيجه گيري اكتفا شده است.

فصل اول
تاريخچه سكه

تاريخچه سكه
سكه شناسي نام جديدي درادبيات ما مي باشد و آن را از واژه لاتين Namismatic گرفته اند كه سكه و تمام مسائل آن را دربرمي گيرد و علاوه برآن اين اصطلاح به هر چيز كوچكي كه بر روي آن كتيبه اي است و به نوعي مورد تبادل و تجارت مردم قرار مي گيرد نيز اطلاق مي شود.
علت وجودي سكه اين است كه تجارت اولين احتياج بشري است مبادله به هر صورت كه باشد منشاُيي از احتياج دارد از گرفته تا مبادله كالا و اصول آن عبارت است از فروش بازار و خريد مايحتاج و براي تجارت معناي اخص كلمه مبادله كالا مي باشد كالا به نواحي دور دست حمل يا صادر و از نواحي دور وارد شود بنابراين يافتن و كوبيدن و احداث راه به صورت كوتاهترين فاصله مورد لزوم پيدا كرد و موقيت جغرافيايي ( فا صله ) مورد مطالعه قرار گرفت و براي ياقتن راههاي كوتاه لازم بود از جهت يابي و نشانه گذاري استفاده شود و علائم زميني بروز كرد. جنگل و آسمان خورشيد و ماه ستارگان صور فلكي به خدمت بشر درآيند و به اين جهت علم به احوال زمين و جغرافيا و هيئت پايه گذاري شد. ارتباط تجاري انسان را با فضا آشنا و به فكر استفاده از فضا و در نتيجه بازاريابي نمود. بازار خريد مايحتاج و فروش مازاد به صورت مواد اوليه و مصنوعات محصولات ) و براي تصرف فضاي جغرافيايي جنگ يعني يگانه وسيله اثبات حقانيت شروع شده و براي پيروزي در جنگ ها اختلاف سطح مطالعه گردد. خلاصه اينكه فضاي جغرافيايي اهميت يافت و تصرف و نگهداري راهها، فاصله لازم شد و قواي نظامي پشتوانه اقتصاد گردد و جهت تسلط بر ديگران اختلاف سطح و تصرف گرديد مانند ( گذرگاههاي كوهستاني، ارتفاعات ) و علم جغرافيايي خصوصا از طرف تجار و جهانگردان تشويق گرديد. آخرين وسيله و كاملترين آن بلكه براي تجارت و بعد ار احساس اشكالات تجارت پاياپاي تهاتري جنس به جنس ) اختراع شد و در واقع مي توان گفت تكامل يافت چون تجارت پاياپاي داراي اشكالات عديده بود كه اجمالا شرح داده مي شود.
1- تجارت پاياپاي به سهولت ممكن نبود چون توازن قيمت ها و تعادل آنها با وزن اجناس مشكل بود.
2- جنس دو طرف متعامل مورد احتياج هم نبوده و وجود متعامل ثالث و رابع لازم مي شد.
3- حمل كالا به محل خريد مايحتاج ضروري و اغلب براي خريد يك جنس چند جنس ديگر بايستي دست به دست بگردد و در نتيجه يك عده اجبارا شغل پر دردسر تجارت قديمي را كه مواجه با عدم امنيت و وسايل حمل و نقل و غيره بوده ) پيشه ساختند.
4- ساير اشكالات از قبيل انقلاب اوزان و مقادير كه امروز هم وجود دارد و خشك سالي و قحطي و شيوع امراض و عدم امنيت و ...
بنابراين لازم آمد وسيله ديگري كه مورد قبول همه باشد اختراع شود و وسايلي كه به وجود آمد به طور خلاصه چنين است:
1- قطعات مختلف و بالاخره تخته وسيله تجارت شد ( چوب خط).
2- قطعات فلزات قيمتي مانند طلا و نقره كه * انواع و وسايل تجارت نامبرده بالا و مطمئن تر و مداوم تر بود و هميشه مشتري داشت.
3- اسكناس چاو*و* چك و سفته پول قديم داراي دو پشتوانه بود: الف) وزن خود سكه كه هميشه معادل فلزهم وزن خود بعد از وضع سه درصد مخارج ضرابخانه ارزش داشت. ب) قدرت نظامي و سياسي و اقتصادي سكه كه اعتبار آن را تضمين مي كرد. مانند سكه هاي امپراطوري هخامنشي كه هميشه بين تمام تجار جهان آنروز جريان و اعتبار داشت. ج) بعداز انتشار چاو ( اسكناس فلزات قيمتي و احجار.
ويژگي سكه خوب
1- به طور كامل ضرب شده باشد.
2- آنچنان از بين نرفته باشد كه شناختن آن را مشكل سازد. مخصوصا اسم صاحب يا محل ضرب و سال ضرب حتي الامكان مشخص باشد.
سوراخ يا آنچنان نداشته باشد كه مانع شناختن سكه گردد.
سكه هاي جعلي
بعضي جاعلان آثار باستاني از روي سكه هاي قديمي كه قيمتي ترند سكه هايي را مي سازند كه در بعضي مواقع مورد شناخت انواع سكه مي خورد.
و...

فهرست مطالب :
پيشگفتار
فصل اول تاريخچه سكه
فصل دوم سكه هاي ساساني
فصل سوم بررسي سكه ها
فصل چهارم حكاكيها

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد